DECALOGUL CANDIDATULUI INDEPENDENT
PENTRU CONSILIUL LOCAL RADAUTI
CIOBÎCĂ TOADER-VASILE
Sunt candidat independent pentru Consiliul Local Rădăuți. În cele 6 luni cât am fost consilier local, am încercat să fiu vocea rădăuțenilor și nu a intereselor private. Vreau să fiu un gardian împotriva intereselor private și să muncesc în continuare la transparentizarea activităților administrației.
1. Îmi doresc transparentizarea activității administrației și consiliului local. În cele 6 luni cât am fost consilier local, am lucrat la primii pași în această direcție. Acum, vreau să muncesc la simplificare procedurilor de interacțiune cu administrația. Vreau un oraș în care locuitorii se pot baza pe promptitudinea și corectitudinea administrației.
2. Calitatea vieții într-un oraș depinde în mare parte de calitatea spațiilor verzi. În cele 6 luni cât am fost consilier local, m-am opus categoric reducerii spațiilor verzi în favoarea oricăror construcții. Acum vreau să investim în spații verzi. Toate proiectele de infrastructură trebuie să includă plantarea de noi arbori. Un oraș verde este un oraș viu.
3. Un oraș conceput pentru locuitori, este un oraș care te încurajează să te bucuri de el în aer liber. De aceea, toate proiectele noi de infrastructură trebuie să includă piste de bicicliști, alei pietonale și în viitor, îngroparea cablurilor. Vreau să ne putem bucura de oraș la pas.
4. Susțin implementarea unui sistem de colectare a deșeurilor cu platforme subterane. Proiectui a fost implementat cu succes deja la Deva. Consecințele au fost curățenia, eliminarea mirosurilor și a focarelor de infecție. Vreau să investim într-un Rădăuți curat.
5. Rădăuți poate deveni primul oraș din județul Suceava cu iluminat public stradal integral cu LED-uri. Astfel, vom economisi sume enorme la buget pentru dezvoltare. Vreau sa investim în proiecte care ne aduc beneficii pe termen lung.
6. Rădăuți e în mijlocul unei zone cu o istorie bogată. Vreau să începem să povestim această istorie. Putem face asta cu ajutorul construcției unui Punct de Informare Turistică. Acest Punct de Informare Turistică ar putea spune povestea clădirilor istorice locale, și ar putea reprezenta o sursă de informație în legătură cu pensiunile, restaurantele și mănăstirile din zonă. Astfel, putem transforma orașul Rădăuți într-un centru turistic important în Bucovina.
7. Când vorbim despre dezvoltarea orașului Rădăuți, trebuie să avem o perspectivă pe termen lung. În loc de asfaltări ocazionale, eu propun o strategie în trei etape: pe termen scurt (1 an), mediu (4 ani) și lung (10 ani). Strategia pe termen lung trebuie să includă infrastructura, parcurile, spațiile verzi și dezvoltarea orașului ca centru turistic zonal. Trebuie să schimbăm abordarea dezvoltării orașului Rădăuți dintr-una impulsivă, într-una strategică.
8. E nevoie de o implicare mai activă a administrației în dezvoltarea vieții culturale locale. Din poziția de consilier am susținut, și îmi propun în continuare să susțin proiectele culturale și inițiativele ONG-urilor locale. Cultura este o parte din hrana sufletului nostru și trebuie să fie o prioritate.
9. Îmi doresc implementarea distribuției pe orizontala la apartamente pentru căldura, apa calda și rece. Contorizarea în acest fel le aduce locuitorilor economii importante și control complet asupra consumului. Voi face totul pentru o distribuție corecta care elimina intermediarii și aduce liniște și bunăstare rădăuțenilor.
10. Centrul Vechi al orașului este piatra de temelie în transformarea Radautiului într-un adevăratcentru turistic. Susțin implicarea Universităților de arhitectura în promovarea unui concurs de proiecte pentru reabilitarea Centrului Vechi. Vreau ce e mai bun pentru orașul nostru și putem face asta numai cu profesioniști.