Tabără internațională

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Rădăuți, în perioada 21.06-05.07.2018, l a Rădăuți și Rövershagen (Germania), Uniunea Populară Germană pentru Îngrijirea Mormintelor de Război (VDK e.V., filiala landului Mecklenburg-Vorpommern) organizează o Tabără școlară internațională de lucru la cimitirele militare.

Anul acesta, pentru prima dată, tabăra se va desfășura alternativ, prima parte la Rădăuți, iar a doua parte la Rövershagen (districtul Rostock), cu aceiași participanți – tineri germani și români. Ca în fiecare an, activitatea are loc in colaborare cu Colegiul “Andronic Motrescu”.

La Rădăuți, tinerii vor îngriji atât parcelele de onoare din Cimitirul Central – română, germană și sovietică, cât și morminte din Cimitirul evreiesc.

Avand in vedere semnificatia acestei actiuni, care a devenit traditional  la Rădăuți – unde mormintele de război sunt păstrate si ingrijite cu mare atentie -,

dl lt.-col. Christian Ziese, atasat militar,  va participa  la activitățile din ziua de 24 iunie ca reprezentant al Ambasadei R.F. Germania la București , fiind însoțit de către domnul  Cristian Scarlat ,șeful  Reprezentantei VDK in Romania

Programul din 24 iunie cuprinde, în principiu:

10.00-11.00: La Templul Mare, dezvelirea unei placi comemorative și lansarea cărții bilingve “Copilărie pierdută”;

12.00 – La Cimitirul evreiesc, lucrări de intretinere si aprinderea de candele;

14.00 – Depunerea de coroane de flori la mormintele de război din Cimitirul central (parcela româna, germană, sovietică)

16.00 – Deplasarea la Manastirea Putna.

In acest context, domnul atasat militar  va avea o întâlnire privată  cu dl.Nistor Tatar,  primarul municipiului Rădăuți.

Distribuie articolul!

Leave a Response