Puncte gastronomice locale

Potrivit unui comunicat de presă emis de Primăria Rădăuți, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, în colaborare cu Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor,  lansează ideea înființării unor puncte gastronomice locale, cu precădere în zonele cu potențial turistic dezvoltat, oferind consiliere tuturor persoanelor interesate.  Acest  concept presupune înființarea  unităților  de alimentație publică de tip familial, care să ofere persoanelor doritoare produse și preparate alimentare, specifice zonelor geografice ale României. Cu alte cuvinte, prin intermediul acestui program, turiștii și nu numai, vor avea ocazia să deguste mâncăruri cu specific tradițional, pregătite în cadrul gospodăriilor, care vor trebui să respecte o serie de reguli impuse de către ANSVSA, atât în procurarea și prepararea alimentelor, precum și constituirea activității sub forma juridică.     Preparatele trebuie servite numai de către proprietar sau de către membrii familiei acestuia, a căror stare de igienă şi sănătate este în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare, având voie să gătească şi să servească doar membrii familiei, iar produsele trebuie să provină din ferme proprii sau de la producători locali autorizaţi/înregistraţi sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor. De asemenea, meniul punctelor gastronomice  trebuie să fie  diferit de cel al restaurantelor, alimentele fiind preparate și oferite pentru consum în decursul aceleiași zile, respectându-se specificul zonei geografice.

 

 

 

Distribuie articolul!

Leave a Response