Tipărire

pe când anul anticorupției?

in .

În scopul promovării integrității și adoptarii unui comportament responsabil în societate, în perioada 5-9 Decembrie a.c., cu ocazia aniversării Zilei Internaționale Anticorupție, Direcția Generală Anticorupție din Ministerul Afacerilor Interne, organizează o serie de activități de informare anticorupție. Astfel, Direcția Generală Anticorupție, în parteneriat cu Centrul Național Anticorupție al Republicii Moldova şi Serviciul de Stat al Poliţiei de Frontieră din Ucraina cu sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, organizează în perioada 5-9 decembrie o amplă campanie de conștientizare a cetățenilor din cele trei state intitulată „Săptămâna anticorupţie la frontiere” sub deviza „Pe aici corupţia nu trece!”.

Scopul campaniei tripartite este conștientizarea cetățenilor cu privire la riscurile implicării în fapte de corupție și informarea în legătură cu modalitățile de sesizare ale acestora, dezvoltarea unui climat de siguranță publică și crearea unui cadru de cooperare transfrontalieră.

Pe parcursul campaniei vor fi distribuite pliante şi afişe în 14 puncte de trecere a frontierei comune dintre România, Republica Moldova și Ucraina.

În România, reprezentanții Direcției Generale Anticorupție, împreună cu Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră şi cu voluntari vor distribui în punctele de trecere a frontierei Halmeu, Sighetu Marmaţiei, Galaţi, Oancea, Albiţa, Sculeni, Siret şi în Aeroportul Otopeni, pe sensul de intrare în ţară, materialele informative însoțite de recomandări referitoare la adoptarea unui comportament integru și a unei atitudini pro active cu privire la sesizarea faptelor de corupție.

Lansarea campaniei la nivel național şi implicit în Punctul de Trecere a Frontierei Siret de pe raza judeţului Suceava se va face luni, 5 decembrie a.c., ora 10.00.

În acest context, Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava şi Inspectoratul Teritorial al Poliţiei  de Frontieră Sighetu Marmaţiei invită jurnaliștii acreditați să participe la activitățile noastre.

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

Comentarii   

 
+3 #2 Romi 05-12-2016 11:21
Cand parlamentarii vor fi platiti la venitul minim si vor trai doar din acesti bani, atunci va disparea si coruptia
Citat | Raportează către un administrator
 
 
+1 #1 Celentano 05-12-2016 07:30
Da ! Haaa , ha ! Si italienii se strofoaca de vreo doua sute de ani sa anihileze Mafia , Camorra , N drangheta , etc ...
Citat | Raportează către un administrator