Tipărire

Bucurie pe terenul de sport la Centrul Maria Ward

in .

În după-amiaza zilei de 26 septembrie, la Centrul Maria Ward din Rădăuţi, copii, părinţi, prieteni colaboratori şi autorităţi, am celebrat împreună inaugurarea terenului de sport, un spaţiu mult aşteptat de cei mici. Acum doi ani, noul Centru Maria Ward a fost construit pe fostul teren de sport al vechiului centru. Dar pentru nevoia joacă a copiilor trebuia un spaţiu mult mai larg. Astfel am fost nevoiţi, ca pe locul fostului centru, să construim acest teren de sport.  În primăvara anului acesta am reuşit să demăram proiectul. Atunci am fost nevoiţi să dărâmăm centrul vechi şi anexele, lucru pe care l-am reuşit doar într-o săptămână, cu ajutorul unui grup de voluntari. Toate aceste materiale au fost donate către 2 familii din Frătăuţii Vechi cărora tocmai le arsese casa. În 2 luni jumătate am reuşit să construim o mare bucurie a copiilor – terenul de sport. Pe lângă acesta era nevoie de anexe şi beci pentru depozitarea tuturor celora necesare centrului, obiective care au fost toate realizate. Nu am fi reuşit să adunăm fondurile necesare, dacă sponsorii noştri, Air France, L’Ecole de Provence, Asociaţia Graines de Joie şi firma Holzindustrie Schweighofer nu ar fi crezut în misiunea noastră de ajuta aceşti copii aflaţi în dificultate. Pentru noi este o minune că acest proiect s-a realizat atât de repede - aceasta datorită oamenilor cu inimă generoasă care au înţeles că a ajuta un copil înseamnă a-i da o speranţă să aibă un viitor mai bun. Evenimentul  de luni a cuprins momentul de tăiere a panglicii, binecuvântarea ţinută de părintele paroh Aurel Iştoc, cuvântările coordonatoarelor centrului şi ale celora care au sprijinit proiectul şi un scurt program artistic oferit de copii. Mulţumim tuturor celor prezenţi pentru că au fost părtaşi la bucuria noastră!
 Despre Centrul Maria Ward
La Centrul Maria Ward, sub coordonarea surorilor din Congregatio Jesu, a personalului angajat specializat cărora li se alătură elevi și profesori voluntari, se oferă ajutor pentru aproape 50 de copii din municipiul Rădăuţi. Cei mici beneficiază de ajutor la efectuarea temelor și a sarcinilor școlare, rechizite  și activități cultural-educative; un supliment alimentar zilnic și ocazional un pachet alimentar pentru familie; educație igienico-sanitară și materiale de igienă personală; asistență medicală și suport financiar pentru achiziționarea tratamentului medical; orientare profesională și asistență socială acordată familiilor lor; programe cultural-educative și activități de formare civică cu caracter ecologic; logoterapie, terapie și consiliere socială.
 Sr. Felicitas Butacu CJ

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

Comentarii   

 
0 #4 tepes 13-10-2016 06:01
Asa primar ne -ar mai trebui....!! Vai de viata noastra!
Citat | Raportează către un administrator
 
 
0 #3 londonez 08-10-2016 07:57
of course
Citat | Raportează către un administrator
 
 
+1 #2 und ich 29-09-2016 09:13
naturlich
Citat | Raportează către un administrator
 
 
+1 #1 rom 28-09-2016 05:57
Am vazut multi copii de etnie roma, ma bucur pentru ei si sper ca din acestia pestevreo douazeci de ani sa ajunga unul primar aici in oras
Citat | Raportează către un administrator