Tipărire

DECALOGUL CANDIDATULUI INDEPENDENT

in .

DECALOGUL CANDIDATULUI INDEPENDENT
PENTRU CONSILIUL LOCAL RADAUTI
CIOBÎCĂ TOADER-VASILE
            Sunt candidat independent pentru Consiliul Local Rădăuți. În cele 6 luni cât am fost consilier local, am încercat să fiu vocea rădăuțenilor și nu a intereselor private. Vreau să fiu un gardian împotriva intereselor private și să muncesc în continuare la transparentizarea activităților administrației.
1. Îmi doresc transparentizarea activității administrației și consiliului local. În cele 6 luni cât am fost consilier local, am lucrat la primii pași în această direcție. Acum, vreau să muncesc la simplificare procedurilor de interacțiune cu administrația. Vreau un oraș în care locuitorii se pot baza pe promptitudinea și corectitudinea administrației.
2. Calitatea vieții într-un oraș depinde în mare parte de calitatea spațiilor verzi. În cele 6 luni cât am fost consilier local, m-am opus categoric reducerii spațiilor verzi în favoarea oricăror construcții. Acum vreau să investim în spații verzi. Toate proiectele de infrastructură trebuie să includă plantarea de noi arbori. Un oraș verde este un oraș viu.
3. Un oraș conceput pentru locuitori, este un oraș care te încurajează să te bucuri de el în aer liber. De aceea, toate proiectele noi de infrastructură trebuie să includă piste de bicicliști, alei pietonale și în viitor, îngroparea cablurilor. Vreau să ne putem bucura de oraș la pas.
4. Susțin implementarea unui sistem de colectare a deșeurilor cu platforme subterane. Proiectui a fost implementat cu succes deja la Deva. Consecințele au fost curățenia, eliminarea mirosurilor și a focarelor de infecție. Vreau să investim într-un Rădăuți curat.
5. Rădăuți poate deveni primul oraș din județul Suceava cu iluminat public stradal integral cu LED-uri. Astfel, vom economisi sume enorme la buget pentru dezvoltare. Vreau sa investim în proiecte care ne aduc beneficii pe termen lung.
6. Rădăuți e în mijlocul unei zone cu o istorie bogată. Vreau să începem să povestim această istorie. Putem face asta cu ajutorul construcției unui Punct de Informare Turistică. Acest Punct de Informare Turistică ar putea spune povestea clădirilor istorice locale, și ar putea reprezenta o sursă de informație în legătură cu pensiunile, restaurantele și mănăstirile din zonă. Astfel, putem transforma orașul Rădăuți într-un centru turistic important în Bucovina.
7. Când vorbim despre dezvoltarea orașului Rădăuți, trebuie să avem o perspectivă pe termen lung. În loc de asfaltări ocazionale, eu propun o strategie în trei etape: pe termen scurt (1 an), mediu (4 ani) și lung (10 ani). Strategia pe termen lung trebuie să includă infrastructura, parcurile, spațiile verzi și dezvoltarea orașului ca centru turistic zonal. Trebuie să schimbăm abordarea dezvoltării orașului Rădăuți dintr-una impulsivă, într-una strategică.
8. E nevoie de o implicare mai activă a administrației în dezvoltarea vieții culturale locale. Din poziția de consilier am susținut, și îmi propun în continuare să susțin proiectele culturale și inițiativele ONG-urilor locale. Cultura este o parte din hrana sufletului nostru și trebuie să fie o prioritate.
9. Îmi doresc implementarea distribuției pe orizontala la apartamente pentru căldura, apa calda și rece. Contorizarea în acest fel le aduce locuitorilor economii importante și control complet asupra consumului. Voi face totul pentru o distribuție corecta care elimina intermediarii și aduce liniște și bunăstare rădăuțenilor.
10. Centrul Vechi al orașului este piatra de temelie în transformarea Radautiului într-un adevăratcentru turistic. Susțin implicarea Universităților de arhitectura în promovarea unui concurs de proiecte pentru reabilitarea Centrului Vechi. Vreau ce e mai bun pentru orașul nostru și putem face asta numai cu profesioniști.

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

Comentarii   

 
0 #14 Rusine 04-06-2016 12:20
Citez pe ptr.sondaj:
nici tu nu crezi in cele scrise....primar va fi MIRON...am zis

Mare minune. Tu cel care ai scris acest comentariu esti bucovinean sau tot un venetic din Roman ca Miron. Nu ti-e rusine sa sustii un asemenea specimen la primaria Radauti? Pe asta il doare in varful cozii de Radauti si radauteni. Atat de tonti is bucovinenii? Vor sa-i conduca un regatean parvenit? Atunci sa nu ne miram ca Radautiul o sa se transforme din municipiul gropauti in satul in care toti se imbogatesc pe spinarea oamenilor, sunt premiati cu functia de primar si incet incet o sa stearga aceasta localitate de pe harta.
Citat | Raportează către un administrator
 
 
+2 #13 Specialist 31-05-2016 09:48
Ptr. Ultima ora.
Daca taceai filozof ramaneai! Ce sondaj serios lucreaza cu un
esantion de 165 de persoane la o colectivitate de cca 12.000
de participanti la vot. Orice profesionist iti va spune ca in cazul
prezentat de tine marja de eroare ar fi de (1.200/165 x 3,5)
25,45%. Chiar in halul asta iti bati joc de oameni sau habar n-ai!
Citat | Raportează către un administrator
 
 
-2 #12 Ultima ora 31-05-2016 08:26
Sondaj efectuat în data de 24 05 2016 în municipiul Rădăuţi de către Open Public Studiu pe un eşantion de 165 persoane.
MIRON 36,5 %, TATAR 25%, BOLIACU 18%, ANDRONACHE 12,5%, alţii 8%. Marja de eroare: 3,5%.
Citat | Raportează către un administrator
 
 
-4 #11 ptr.sondaj 31-05-2016 06:42
nici tu nu crezi in cele scrise....prima r va fi MIRON...am zis
Citat | Raportează către un administrator
 
 
+1 #10 ion 30-05-2016 14:19
Astia sunt radautenii domnule Ciobaca, vedeti cat sunt de rautaciosi si va posteaza ,, Sondaj,, sau sa trag cocluzia ca doar smecherii sunt preferati si astia vor ajunge sa conduca orasul sa-l jecmanesca in continuare
Citat | Raportează către un administrator
 
 
-3 #9 Sondaj 30-05-2016 04:08
Ultimul sondaj:
TATAR-34%
BOLEACU-27%
MIRON-26%
ANDRONACHE-9%mny7v
Citat | Raportează către un administrator
 
 
+4 #8 Toader V. Ciobica 20-05-2016 16:57
Dle votant,
Va multumesc si voi veni cu plăcere, aștept invitația dv.
Citat | Raportează către un administrator
 
 
+4 #7 Toader V. Ciobica 20-05-2016 16:54
Dle Eugen,
Imi pare rău ca spuneti așa ceva, eu va garantez si cine ma cunoaște știe ca nu m-am vândut niciodată nimănui si nici nu o voi face. Eu candidez sa fiu doar reprezentantul rădăuțenilor, cine a urmărit ședințele de CL a văzut ca nu am făcut jocul intereselor cuiva. Cea mai buna dovada este ca ma prezint singur si deschis in fata tuturor, dacă as fi dorit sa fac jocul cuiva eram pe lista eligibila a unui partid.
Citat | Raportează către un administrator
 
 
+4 #6 Toader V. Ciobica 20-05-2016 16:46
Dle Ciprian,
Sunteți in eroare fiindcă nu noi consilierii am aprobat angajarea celor 2 consilieri Herghelegiu si Sticlet ci doar primarul își angajează pe cine dorește pe cele 2 posturi, fara acordul nostru.
Citat | Raportează către un administrator
 
 
+4 #5 Toader V. Ciobica 20-05-2016 16:42
Dl. Boika,
Va multumesc pentru încredere, am in proiectele mele in vedere
fondurile europene, iar aici pot fi accesate pentru reabilitare termică atât a instalațiilor sanitare cât si izolare fațade. O sa implicam si primăria pentru subvenționare dar si Servicii Comunale fiindcă trebuie sa aibă in vedere avantajul ca va recâștiga apartamente care se vor rebranșa si nu va mai pierde alte apartamente.
Citat | Raportează către un administrator