Tipărire

solidaritate și respect

in .

Nistor Tatar: Implicarea Primăriei în soluţionarea problemelor locuitorilor aflaţi în dificultate ţine de solidaritate şi de respect pentru aceştia

Candidatul PSD la funcţia de primar al municipiului Rădăuţi, Nistor Tatar, consideră că implicarea Primăriei în soluţionare problemelor locuitorilor aflaţi în dificultate ţine de solidaritate şi de respect pentru aceştia. Tatar a arătat că politica statului în domeniul protecţiei sociale nu asigură direcţionarea eficientă a mijloacelor către categoriile defavorizate, iar compensaţiile nesemnificative nu acoperă toate categoriile de persoane care au reale nevoi de ajutor, serviciile sociale fiind de o calitate scăzută şi insuficiente.

El susţine că un municipiul precum Rădăuţi trebuie să îi ajute pe cei care au nevoie de asistenţă socială, fie că e vorba de cei fără un loc de muncă sau cu salarii foarte mici, fie de pensionarii cu probleme sau de copiii şi tinerii orfani sau cu probleme de integrare. „Un oraş trebuie să se dezvolte unitar, nu cu zone de sărăcie şi discriminare”, a spus candidatul PSD la funcţia de primar al municipiului Rădăuţi. Tatar a explicat că în viziunea sa Primăria trebuie să fie o instituţie deschisă pentru oameni şi nevoile lor şi trebuie să manifeste deschidere şi maximă atenţie faţă de toate nevoile cetăţenilor. „Vom reorienta sistemul de asistenţă socială spre reducerea efectelor excluderii sociale ale grupurilor defavorizate şi integrarea lor în comunitatea municipală”, a spus candidatul PSD la funcţia de primar al municipiului Rădăuţi. El a subliniat că grupurile ţintă ale programelor de asistenţă socială vor fi persoanele cu deficienţă, incapacitate, dizabilităţi, persoane în vârstă, familiile cu mulţi copii, dar şi veteranii. Astfel, între programele prioritare vizate este inclus cel privind furnizarea de servicii sociale integrate, adecvate nevoilor individuale identificate, dar şi diminuarea dependenţei categoriilor vulnerabile de sistemul de protecţie socială. Totodată, vor fi susţinute proiecte de integrare socială şi dezvoltare profesională a persoanelor cu dizabilităţi şi vor fi susţinute dezvoltarea infrastructurii serviciilor sociale şi crearea unor condiţii mai bune de desfăşurare a acestora, dar şi dezvoltarea capacităţii furnizorilor publici şi privaţi de servicii sociale în furnizarea unor servicii de calitate. Un punct important va fi cel de înfiinţare a unui centru municipal de asistenţă socială pentru categoriile sociale vulnerabile, a spus Nistor Tatar care a subliniat că doreşte să fie oferite şi servicii socio-medicale de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice, precum si pentru persoanele cu dizabilităţi.

Candidatul PSD la funcţia de primar al municipiului Rădăuţi a menţionat că pentru el cât şi pentru echipa PSD de la Consiliul Local, problemele fiecărui rădăuţean contează şi de aceea consideră că trebuie făcut mai mult pentru ca persoanele aflate în dificultate să fie integrate în societate.

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

Comentarii   

 
+2 #9 ylie 30-05-2016 19:24
Dle Tatar vad ca vorbiti foarte frumos despre oamenii nevoiasi va rog sa spuneti cati oameni ati ajutat dumneavoastra ca persoana fizica cat si in calitatede director al SC Servicii Comunale cati batrani care au pensii foarte mici si beneficiaza de acel ajutor la incalzire si multi dintre ei nu au posibilitatea sa plateasca nici macar acea diferenta sau nu au bani pentru repartitoare va rog sa iesiti sa spuneti ce demersuri ati facut sa ii sprijiniti pe acesti batrani sau nevoiasi. Spun toate astea caci cunosc cateva cazuri care au mers la dv in audienta sa ii ajutati sau sa ii sprijiniti in a-si monta repartitoare sau s-a plateasca restantele esalonat fara sa plateasca dobanzi si penalitati iar dv ia-ti scos afara din birou si le-ati vorbit foarte urat Acum cand aveti nevoie de votul lor v-ati adus aminte de acesti amaratii ai sortii considerandui usor de manipulat.RUSIN E
Citat | Raportează către un administrator
 
 
-1 #8 VOTANT 28-05-2016 06:23
vOM FI MULTI CARE VOM VOTA,, Băsescu: „Suntem un partid creştin, de dreapta, care crede în valorile creştine, în familie şi în ajutorul faţă de aproapele”
aSA CA CIOCU MIC LA UNII
Citat | Raportează către un administrator
 
 
-2 #7 EU STIU 28-05-2016 06:14
Pt Marcu cel cu arcu fara sageti. Elimina pe ultimul de pe lista ,pe penultimul trece-l primul loc si lista este corecta mai putin procentele care le va da radautenii.
Citat | Raportează către un administrator
 
 
-1 #6 Marcu 27-05-2016 13:12
Andronachi 23-25%
Tatar 21-23%
Miron 11-13%
Boliacu 10-12%.
Lazar 4-5%
......
Citat | Raportează către un administrator
 
 
+1 #5 33x 27-05-2016 12:35
din cei 13 FIOROSI cine are sanse sa devina primar /?/ 8) asteptam pronosticuri cat mai aproape de realitate
Citat | Raportează către un administrator
 
 
-1 #4 Cetatean 23-05-2016 06:21
Daca faceai armata la Sticlet , nu mai vorbeai asa !
Citat | Raportează către un administrator
 
 
+2 #3 Ninel 20-05-2016 08:29
Comunist la comunist trage.
Citat | Raportează către un administrator
 
 
+4 #2 ciprian 20-05-2016 07:26
A INFIINTAT UN LOC DE MUNCA ..........!!!!! !!!!!!!=pentru unul care nu avea..............!!!!!! !!!!!!
ASTA E OMUL .........!!!!!! ! R U S I N E.......... !!!!!!!!!!!!!!!
SI E SI TRANSPARENTA ............!!!!!! !!!!!!!
CU TOATE APROBARILE ...........!!!!!! !!!!!!!
Citat | Raportează către un administrator
 
 
+6 #1 JENANT 19-05-2016 19:41
STICLETE ,AI FENTAT DIN NOU ARMATA ,BANI DE LA STAT PENSIE, BANI DE LA BUGET CONSILIER IN APARAREA INTERESULUI LOCAL, MAI VREI SI BANI DE LA CONSILIUL JUDETEAN ? MAI SI CERSESTI ZILNIC DIN POARTA-N POARTA. RUSINE......... .!!!!!!!
Citat | Raportează către un administrator