Acțiuni la frontieră

Deși săptămânal polițiștii de frontieră confisca zeci de baxuri cu țigări, contrabanda este departe de a putea fi oprită.  Pe lângă contrabanda cu țigări politistii se confruntă periodic cu treceri ilegale, migranți, urmăriți general,  dar și cu mașini furate. Pe 17 noiembrie, Ivan. H., în vârstă de 35 de ani, voia sa treacă prin Vama Siret, cu un autoturism marca Lexus NX, cu numere de înmatriculare ucrainene. Mașina a fost introdusă de Italieni in sistemul informatic centralizat ca fiind căutată  și in consecință autovehiculul marca Lexus, an fabricație 2014, în valoare de 40.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră.  La Straja, polițiștii au tras un foc de armă și a fost reţinută o persoană, identificată ca fiind un cetățean român,  de 17 ani, domiciliat în jud. Suceava, care transporta 3.000 de pachete cu ţigări, marca Marble, de provenienţă ucraineană. Marfa, în valoare de 35.100 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Lucrătorii vamali au controlat  trenul internaţional de călători, care circula pe relaţia Vadul Siret – Suceava în care fost descoperită, ascunsă în locul destinat iluminatorului unuia dintre vagoane, 300 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană. S-a stabilit că ţigările aparțin cetăţeanului român G. Cornel, de 49 de ani, din jud. Suceava. Ţigările în valoare de 400 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar cetățeanul român au fost sancţionat contravenţional,  cu amendă în valoare 5.000 lei.

În cadrul Sectorului PF Vicovu de Sus, polițiștii de frontieră au descoperit abandonat în apropierea frontierei de stat un autoturism marca Mitsubishi Shogun, fără numere de înmatriculare, in care au găsit 14.460 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 169.000 lei, autoturismul folosit la activitatea infracțională, în valoare de 6.700 de lei, fiind indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Distribuie articolul!

Leave a Response