50.000 de euro de la Fundația EGGER, pentru dotări laboratoare școlare

În perioada 2016-2017 fundația a desfășurat în colaborare cu domnul profesor Adrian Graur, conducător de doctorat la Departamentul de Calculatoare, Automatică și Electronică al Universității „Ștefan cel Mare”, un proiect care a presupus achiziționarea de echipamente de ultimă generație pentru zece laboratoare de fizică, un laborator de automatizări și un laborator de electronică.  Noile echipamente, în valoare de peste 50.000 de euro, stimulează capacitatea de învățare a elevilor și dezvoltarea unor abilități practice. Proiectul s-a desfășurat în două etape. Prima etapă, desfășurată în 2016, a presupus dotarea laboratoarelor de fizică ale colegiilor: “Eudoxiu Hurmuzachi“ din Rădăuți, “Ștefan cel Mare“ din Suceava, “Dragoș-Vodă“ din Câmpulung Moldovenesc, “Nicu Gane“ din Fălticeni și a liceului Teoretic “Ion Luca“ din Vatra Dornei.  În cea de-a doua etapă a proiectului, desfășurată în anul 2017, de echipamente moderne pentru laboratoarele de fizică au beneficiat Colegiul “Spiru Haret“ din Suceava, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară din Suceava, Colegiul “Alexandru cel Bun“ din Gura Humorului, Colegiul “Vasile Lovinescu“ din Fălticeni și Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir“ din Suceava.

Ioan Banciu, în calitate de președinte al Fundației EGGER, consideră că: „Instrumentele moderne le permit elevilor să pună cunoștințele teoretice acumulate în cadrul orelor în practică, să testeze și să facă o corelație între teorie și fenomenele reale. Suntem încântați că putem contribui la crearea unui mediu propice performanței în educație și că prin dotarea laboratoarelor din licee cu echipamente performante susținem cadrele didactice în procesul de formare și instruire al elevilor.”

Mulțumim fundației EGGER și domnului profesor dr. ind Adrian Graur pentru viziune și implicare – achiziționarea de aparatură didactică- considerând această implicare deosebit de civică, deosebit de oportună pentru instruirea elevilor spre științele aplicative, atât de necesare pentru dezvoltarea unei societăți.” Mirela Barcău, profesor la Liceul Teoretic „Ion LUCA”  din Vatra Dornei

Fundația EGGER

EGGER identifică necesitățile reale ale comunităților locale și implementează proiecte durabile pentru grupurile țintă. Echipa Fundației EGGER este alcătuită dintr-un Consiliu Director, un Consiliu Consultativ (membri onorifici), un Secretar și Voluntari. Membrii Consiliului Consultativ: Prof. Univ. Dr. Ing. Adrian Graur, Luca Ciubotaru, Corneliu Dediu și Corneliu Cîrdeiu.

Activitățile și proiectele fundației sunt prezentate în mod transparent și online, la adresa: www.fundatiaegger.ro

 

Distribuie articolul!

Leave a Response